Bodoni bakgrund_smaller.jpg

Challenge Bodoni

Fiktivt designcase

Uppdragsgivare
Uppdrag
Insikt

My Fonts, en webshop som säljer typsnitt.

Skapa en kampanj för att få fler svenska art directors och grafiska formgivare att använda Bodoni. Avgränsningar: Bildförbud, du får endast använda typografi.

Bodoni har blivit så starkt förknippat med elegans och modebranschen att det nu känns tråkigt och ensidigt. Men Bodoni har mycket mer att erbjuda. 

Bodoni_.001_small.jpg
Lösning

En ny kategori (typografi) i designtävlingen Kolla! där de tävlande ska söka nya möjligheter med Bodoni.  

Art direction 

Design 

Copy 

Ulrika Pedersén 

Ulrika Pedersén

Ulrika Pedersén

TÄVLINGEN

Målgruppen gillar att grotta ner sig i grafisk design och tar många gånger med sig jobbet hem. Det är vanligt att de gillar tävlingar och att få visa upp sina verk. Kolla! är en sådan tävling med bland annat grafisk design som gren.

Så 2018 kommer Kolla! att ha med en extra kategori inom grafisk design som går ut på att man med typografi ska överraska med Bodoni. Priset kan exempelvis vara en resa, men kanske framförallt att alla nominerade bidrag visas upp i deras kringresande utställning.

Bodonimellan2_small.jpg
Bodonimellan_small.jpg
MARKNADSFÖRING

Marknadsföringen för tävlingen kommer att ske genom designtidningen Cap & Design samt genom sociala medier.

 

De kommer kommunicera med dessa tre annonser, vilka skiljer sig ganska mycket åt. Detta är för att visa på Bodonis variationsmöjligheter och på så sätt inspirera ADs och grafiska formgivare att se på Bodoni med nya ögon. Designen bygger på tanken om att "skaka om" Bodoni. 

ANNONS 1

Här bildas en 3D-effekt när det är så få lager av "Bodo". Det är också lite annorlunda att se Bodoni beskäras på detta vis. 

Texten är densamma i alla annonser. 

ANNONS 2

Denna design sträcker sig över ett uppslag. Genom olika färger och varianter på typsnittet så kan det se väldigt annorlunda ut från det vi är vana vid.

Bodonimockup_edited.png

Annons 2 i Cap & Design.

ANNONS 3

Det är i denna designen som det är allra tydligast att Bodoni skakas om. 

Annons 3 i Kolla!s sociala medier.