gitarrbakgrund-1-2_small.jpg

KOLLAGE – Ett kulturevent för Musikhjälpen

Pro bono case

Uppdragsgivare

Jag, tillsammans med några före detta klasskamrater och deras bekanta, gav oss själva detta uppdrag. Vi var 5 personer som jobbade med administrationen. Jag och en till tog ansvar för marknadsföringen.

Uppdrag

Bidra ekonomiskt till Musikhjälpen 2017 – Barn är inte till salu, genom att anordna ett kulturevent.

Insikt

Kollages största styrka är dess artister.

Lösning

Kollage – Ett kulturevent för Musikhjälpen.

Ett kulturevent där lokala talanger får uppträda på scen: teater, dans, musik, sång, allt är välkommet. Samtidigt kommer har vi fika- och lottförsäljning.

Art direction – Ulrika Pedersén

Fotograf – Ulrika Pedersén

Sponsorer

Fängelset sponsrade oss med lokal och råd. Ungdomssatsningen Hisingen bidrog med ekonomiskt stöd. 4-Gott och I'm fair trade erbjöd priser till lotteriet. 

Marknadsföring

Marknadsföringen kretsar kring vår största styrka, våra artister. De är inte bara skickliga utan även svårtillgängliga. Att dessutom få se så många varierade uppträdanden vid samma tillfälle höjer värdet ännu mer. Detta är även ett bra sätt att locka artisternas vänner och familj till Kollage. Därför presenterade vi våra artister inför eventet genom personliga berättelser från artisterna själva.

Kollagepådatorn_small.jpg

Vår målgrupp är kulturintresserade Göteborgare som uppskattar live-event. På Facebook kan vi nå denna målgrupp till ett föremånligt pris. Därför presenterar vi våra artisters berättelser på Facebooksidan ”inför KOLLAGE”. Vi vill, som sagt, locka artisternas vänner & släkt men även nya människor inom målgruppen.

Sidan ”inför KOLLAGE” marknadsför i sin tur eventet: ”KOLLAGE – Ett kulturevent för Musikhjälpen”, där man kan anmäla sitt intresse samt där man kan hitta mer praktisk information.

Porträtten

I den visuella kommunikationen skulle Kollage framstå som ett mysigt, lättsamt men seriöst event. I och med att vi var en grupp ungdomar som skötte allt själva så fanns det en risk att vi inte skulle bli tagna på allvar. Om de inte var säkra på att eventet skulle bli av skulle de inte heller komma. Vi använde oss därför mycket av fotografi, för att visa målgruppen att våra artister är verkliga och eventet kommer att bli av.

 

Vi ville ge en varm känsla av en mysig tillställning till mottagaren. Artisterna ser avslappnade och glada ut och belysningen är kvällsmysig.

Resultatet blev ett lyckat event med grymma framträdanden, glada miner och nästan 15 000 kr till Musikhjälpen. 

Använd_small.jpg
Skärmavbild 2018-01-31 kl. 11.20.00.jpg
porträtten_smaller.jpg
Arrow poiting down

Läs vidare