hemsidan_smaller.png

By Dem

Skolcase

Uppdragsgivare

By Dem - Göteborgsföretag som erbjuder hållbar, transparent och rättvis produktion av textila produkter och papper. Förutom den egna kollektionen tillhandahåller de även produktutveckling både i material, konstruktion, produktion, design och koncept.

Uppdrag

Skapa en kommunikationsstrategi för både idéer

och aktiviteter.

Insikter

By Dem saknar stabil grund att stå på.
By Dem syns inte där konkurrenterna syns (mode-branschen).

Lösning

Ett grundläggande varumärkesarbete: kärnvärden, grafisk manual, hemsida, tonalitet i bildspråk och text. Samt en gerillakampanj. 

Art direction 

Design

Animation 

Ulrika Pedersén med flera 

Ulrika Pedersén med flera

Ulrika Pedersén

Kärnvärdena som vi tog fram till By Dem.

 Naturlig 

 Modig 

 Solidarisk 

För i alla aspekter är det By Dem gör naturligt. Naturlig verksamhet, naturliga material och naturliga arbetsförhållanden.
By Dem är en liten fisk i ett stort hav, men har väldigt stor betydelse och bidrar till kraftig påverkan, på ett positivt sätt.
En för alla och alla för en.
GRAFISK PROFIL

Färgerna ska förmedla en naturlig känsla. Den blåa färgen kommer från färgen som blå jeans färgas i. Rosa och Burgundy är kampanjfärger. 

space

Då By Dems kommunikation kan vara kanska tung och svår att ta till sig så har vi tagit fram symboler att förklara t.ex. deras produktionskedja med. 

space

Logotypen har vi inte ändrat förutom att vi gjort en variant där det även står "For all".

Utifrån symbolerna har vi även gjort en animation som förklarar By Dems produktionskejda.

space

Lyssna med ljud. 

GERILLAKAMPANJ

Steg 1: vi får “it-personer” i modebranschen att bära våra statement t-shirts utanför fashion week i Stockholm, där de blir fotade av streetstyle-fotografer. Budskapen på t-shirtsen är “This is not a t-shit”, “Real cotton”, “Poison free”, “Living wages” och “Co-decision making”. Detta får spridning på sociala medier i modevärlden då budskapen sticker i ögonen på fast fashion-industrin.

låda_small.jpg

Steg 2: 2–3 dagar efter fashion week skickas en låda ut till de stora modehusen i Sverige, såsom H&M, Kappahl, Lindex, House of Dagmar, Filippa K mfl, innehållande en t-shirt och ett brev. I brevet kan man läsa om definitionen av en t-shirt (ekologiskt, fair trade och schyssta arbetsförhållanden för alla i produktionsledet), och att allt annat är t-shit. Brevet avslutas med en uppmaning att gå in på hemsidan och också börja producera t-shirts istället för t-shit.

litet_t _brev_small.jpg