OPAB Annonssälj

Designcase

Offside Press AB (OPAB) är ett företag som skapar och ger ut tre magasin (med tillhörande hemsidor): Filter, Offside och Skriva. Utöver det ger de även ut böcker samt erbjuder custom publishing. 

Uppdragsgivare

Ge OPAB ett grafiskt manér till deras kommunikation mot annonsköpare. 

Insikt

Magasinen har redan tre olika grafiska utseenden,  detta nya manér behöver kunna fungera tillsammans med dessa.

Lösning

Ett enkelt grafiskt manér med viss anpassningsförmåga mot enskilda magasin. Manéret särskiljer sig från magasinens egna men skär sig samtidigt inte mot, och funkar i kombination med, magasinen.

Art direction – Ulrika Pedersén

Design – Ulrika Pedersén

Uppdrag

Bakgrunden är mörkt grå för att passa ihop med så mycket som möjligt. Men då grått kan upplevas som kallt och tråkigt gav jag den en papperstextur. Det passar även bra till ett företag som arbetar mycket med magasin och böcker. 

Jag valde ut en färg från varje magasins redan existerande grafiska profil. Färgerna är inte för lika och kan funka ihop. De kompletteras av samma färg men i 30% i färgton. Dessa färger används sparsamt.

Typsnittet Graphik är tydligt och tar inte mycket uppmärksamhet från övriga element. När bakgrunden används (främst på skärm) är texten vit, annars är den svart. 

Grafisk profil
Presentationen

Första gången den nya profilen användes var till presentationen som annonssäljarna hade på ett möte med flera stora annonsköpare och potentiella kunder. 

Symbolerna är tagna (till viss del redigerade) från typsnittet Font Awesome. Typsnittet har ett stort utbud av symboler som fungerar väl ihop med den övriga profilen.  

  

Prislistorna

Prislistorna är gjorda för att kunna skrivas ut och har därför ingen bakgrundsfärg förutom de två blocken. 

  

Mediakit

Dessa kommer att ligga på magasinens hemsidor där intresserade annonsörer kan läsa på mer. De kommer även att mailas ut till annonsörerna som Offside Press annonssäljare haft kontakt med och som vill veta mer.   

Läs vidare

KONTAKT
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now